La Font de Les Salines

Excursió de Les Fonts de Xixona a la “font del mes de setembre”: la Font de Les Salines, el diumenge 5 de setembre 2010, a les 08:45 del matí.

L’estiu està a punt d’acabar, però la busca de fonts continua. Ens agradaria presentar-vos La Font de Les Salines, que correspon a la nostra 3a Font del Mes, després de la Font de Viola i Les Piletes de Julio i Agost respectivament. Esta vegada no hi haurà banys, ni picnics, ni contes nocturns, sinó una excursió a un territori àrid format per un barranc rodejat de tossals rogencs, encara que segons la llum del dia podem trobar tons inclús verdosos i blaus. És el nostre xicotet Gran Canyon del Colorado. I és ací on podem trobar la nostra font d’aigua salada coneguda com la Font de Les Salines. La sal seca que rodeja la font pareix neu en pols i està en marcat contrast amb l’entorn, assemblant-se inclús a un xicotet volcà. Ens havien parlat d’ella però no la trobem en primera instància, així que després de tornar i rebuscar per fi vam donar amb ella. A causa de la distància, eixirem amb cotxe a les 08:45 del matí des de l’ajuntament de Xixona i aparcarem els cotxes prop de la Font de Bernat, pel camí de la Font del Moratell cap a dins. Ens portarà una hora a peu des de Bernat a la Font de Les Salines i una hora mes per a tornar als cotxes.

És molt important portar un o dos litres d’aigua per persona i material per a cobrirse del sol, com a gorres o crema solar.

Els assistents han de ser majors de 12 anys. No és un tram difícil ni llarg, però hem de parar atenció amb les temperatures. Si no has anat mai al Barranc de Les Salines, prop de Monnegre, és una bona oportunitat per a conéixer un dels paratges més inesperats d’Alacant. Fa poc es va rodar una pel·lícula allí, “Triage”, emulant el Kurdistan. A més, esta és una font que cada Xixonenc deu de veure almenys una vegada en la seua vida. (la participació a este excursió és davall el seu propi risc i responsabilitat).

PDF en Valencia –> http://www.fontsdexixona.com/pdf/lessalinesval.pdf
PDF en Español –> http://www.fontsdexixona.com/pdf/lessalinesesp.pdf

Ací este l’enllaç en Google Maps, on aparquem els nostres cotxes.
Ací este l’enllaç en Google Maps, on esta la Font de Les Salines.

Pots deixar una resposta, o rastrejar des del teu propi lloc.

Deixa una resposta

Ha d´estar connectat per enviar un comentari.